
ad head
Un desert aromat, perfect pentru orice moment al zilei, rulourile cu scorțișoară sunt răsfățul culinar care îmbină textura pufoasă a aluatului cu savoarea intensă a scorțișoarei. Inspirate din patiseria...
ad after description
Într-un bol încăpător, se cerne făina și se adaugă ouăle, zahărul alb, drojdia și un praf de sare. Se toarnă untul topit și, treptat, laptele călduț. Se frământă energic timp de aproximativ 15 minute, până când aluatul devine elastic și nelipicios. Dacă este nevoie, mai adaugă puțină făină. Se lasă apoi la dospit într-un loc cald, acoperit cu folie alimentară, pentru circa o oră, până când volumul se dublează.
Cât timp aluatul dospește, amestecă într-un bol untul moale (100 g) cu zahărul brun, zahărul vanilat și scorțișoara. Compoziția trebuie să fie cremoasă și uniformă.
După ce aluatul a crescut, se întinde cu sucitorul pe o suprafață presărată cu făină, într-o foaie de circa 0,5 cm grosime. Se întinde uniform umplutura de scorțișoară pe întreaga suprafață, apoi aluatul se rulează strâns, ca un sul. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, se taie în 10-12 felii egale.
Feliile de aluat se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele. Se acoperă ușor cu un prosop și se mai lasă la crescut pentru încă 30 de minute.
Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180°C. Rulourile se coc timp de 25-30 de minute, până când capătă o nuanță aurie și un miros irezistibil de scorțișoară.
Pentru un plus de savoare, poți adăuga în umplutură nuci mărunțite, stafide, bucăți de ciocolată sau migdale. De asemenea, dacă dorești un desert mai spectaculos, poți prepara o glazură simplă din zahăr pudră și lapte sau cremă de brânză dulce.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
ad footer