
ad head
Drumul din București, spre Ruse, se scrie acum, creionându-se un nou pod peste Dunăre.
ad after description
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a atribuit contractul pentru proiectarea Drumului de mare viteză Bucureşti-Giurgiu. Suma la care se ridică este de 31,2 milioane lei, fără TVA, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe Facebook.
"Asocierea de firme din România care a câştigat licitaţia pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate va avea la dispoziţie 31,2 milioane lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport 2021-2027 şi 16 luni, pentru a finaliza proiectarea. În baza acestui contract se va stabili profilul viitorului drum de mare viteză (autostradă sau drum expres), traseul şi punctul de conexiune cu frontiera dintre România şi Bulgaria, prin noul pod peste Dunăre din zona Giurgiu-Ruse", a notat Sorin Grindeanu.
Potrivit acestuia, contractul va putea fi semnat după 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii.
Conform unui comunicat al CNIR, Asocierea de firme din România SC Proiect Construct Regiunea Transilvania (Lider)-Roads Design este câştigătoarea contractului pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al Drumului de mare viteză Bucureşti-Giurgiu.
Contractul, finanţat din fonduri europene nerambursabile (Programul Transport 2021-2027) a fost atribuit Asocierii pentru o ofertă de 31,2 milioane lei, fără TVA.
"De Ziua Europei, pe care pentru prima dată o sărbătorim în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, facem un pas important pentru prima autostradă care se proiectează la frontiera cu Bulgaria, o investiţie esenţială nu doar pentru conectivitatea şi mobilitatea între cele două ţări, ci şi pe întreaga reţea europeană de transport. Drumul de mare viteză Bucureşti-Giurgiu este, totodată, şi primul proiect de infrastructură rutieră în care se punctează implementarea conceptului BIM (Building Information Modeling). Apreciem interesul deosebit al publicului pentru acest proiect şi asigurăm că toate propunerile pe care le-am primit vor fi atent analizate", a precizat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
ad footer